Nytelse for smaksløkene

Marsipanbrød

Marsipanbrød

Vår karakter:
Brukere
 • Smak
 • Tilberedning
 • Tid

Deilig marsipanbrød laget av hjemmelaget marsipan, fylt med nougat og trukket med mørk sjokolade. Fint å gi i julegave til familie og venner!

Grunnoppskrift marsipan:

 • 500 gram mandler
 • 500 gram melis
 • 3-5 eggehviter
 • 1 ts Tragant

Tilberedning:

Skåld mandlene og la dem tørke godt (gjerne ett par dager). Mal mandlene to ganger. For ekstra fin marsipan; mal mandlene en gang til sammen med melisen (ikke gjør dette om du har kvern til Kenwood- da blir kvernen ødelagt!) Tilsett Tragant (fåes på apoteket og gjør marsipanen seigere). Tilsett så en og en eggehvite til du har en smidig deig.Den må ikke eltes for mye, for da blir den grå!

 

Marsipanbrød:

 • Marsipan (helst hjemmelaget; se oppskrift under!)
 • Bløt Nougat
 • Mørk sjokolade (gjerne 55 -66 % sjokolade)

Tilberedning

Jeg har laget en form som jeg lager marsipanbrød i (14 x 3 x 3 cm). Den er freset ut i tre. Jeg kler formen med glapak og legger ett lag med marsipan nedi. Så legger jeg en strimmel med Odense bløt nougat nedi og fyller på med mer marsipan til formen er full. Så presser jeg marsipanen sammen med en kjevle, slik at luftbobler forsvinner. Så trekker jeg opp det ferdige brødet og setter det i kjøleskapet.

Varm sjokolade i vannbad, beregn ca. 50 gram sjokolade pr. brød. Jeg liker godt å jobbe med Odense mørk sjokolade, den har også en god smak som passer bra til marsipan og nougat. Jeg bruker en potetstapper og setter brødet oppå og heller sjokolade over med en skje. La sjokoladen renne av før den settes på bakepapir i kjølesskapet.

Det er vanskelig å nøyaktig si hvor mye av ingrediensene det går til ett brød, men i min form går det pr. brød:

 • 165 gram marsipan
 • 33 gram nougat (1/3-del av en pakke Odense bløt nougat)
 • 50 gram sjokolade

Pakkes inn i klar celofan, med sløyfer i hver ende.. Lykke til!

En kommentar

 1. De ble veldig gode :)

Legg igjen en kommentar da vel!

Gi oppskriften/resultatet en karaktér